Verkeerstellingen

Verkeerstellingen maken tot op detailniveau de verkeersstromen en vervoersvormen in het onderzoeksgebied inzichtelijk. Dit onderzoek is een goede basis voor beleid op maat. We merken in de praktijk vaak dat onze klanten de tellingen als onderbouwing gebruiken om verkeerssituaties te optimaliseren. Moet er bijvoorbeeld een extra fietsstrook komen? Is het mogelijk om hier eenrichtingsverkeer te maken? Een telling geeft een gedetailleerd beeld van de bestaande situatie en beantwoordt daardoor de vraag of een aanpassing wenselijk is of juist niet.

Methode

Visueel met camerasystemen
 Met ons eigen, stand-alone camerasysteem maken wij beelden van het kruispunt op het door uw gewenste tijdstip. Onze camera’s kunnen verkeerssituaties tot 360 graden filmen. Vervolgens worden deze beelden geanalyseerd door waarnemers uit onze eigen veldwerkpoule. Het werken met camera’s heeft veel voordelen. We kunnen verkeerssituaties scherper analyseren en in geval van bijzondere situaties gemakkelijk beelden terughalen. Dat zorgt voor nauwkeurigere onderzoeksresultaten.

Visueel met waarnemers
Daarnaast is het ook mogelijk om tellingen uit te voeren met visueel waarnemers uit onze eigen veldwerkpoule.  We investeren veel in een vast en loyaal team van mensen die de urgentie van zorgvuldig onderzoek begrijpen. Omdat we ons onderscheiden op datakwaliteit, maken we gebruik van moderne methoden die nauwkeuriger zijn dan pen en papier, zoals een telapplicatie op de smartphone of tablet (Android of iOS). Hierdoor kunnen we realtime kwaliteitschecks uitvoeren en digitaal meekijken met onze visueel waarnemers.